Sedat Peker SADAT Kılıçdaroğlu


 

Atilla Sağım


Sedat Peker

SADAT

Kılıçdaroğlu

 

30 Mayıs 2021 tarihinde Sedat Peker SADAT’IN Suriye’de EL NUSRA terör örgütüne silah verdiğini ve örgütün Türkmenleri şehit ettiğini isimler vererek iddia etmişti.

Peker’in ifşaları üzerinden bir yıl geçti yaklaşık 100 milyondan fazla izlendi 8. Videosu sosyal medya hesaplarında fakat muhalefetten tek ses çıkmadı.

Yargıtay CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’na siyaset yasağı getirince bu gün Kemal Kılıçdaroğlu sürpriz bir hamleyle SADAT merkezine giderek basın açıklamasında bulundu.

Kısa adı SADAT olan Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Türkiye merkezli bir askeri danışmanlık şirketidir tabi resmi belgelere göre ama Sedat Peker’in isim vererek iddia etiklerine bakınca hiçte öyle olmadığı görülüyor.

23 Ocak 2012 tarihinde Selefi El-Nusra Cephesi Suriye'de Beşşar Esad’ı devirerek yerine İslam devleti kurmayı ilan etmişti ama çok sayıda ülke onları terör örgütü olarak gördü. Mesele İslam Devleti kurmak olunca ayranı kabaranlar hemen devreye girdi ve El-Nusra kısa zamanda lojistik olarak güçlendirildi.

Devlet içinde iktidar ve FETÖ arasında başlayan çatışmanın önemli olaylarından birisi MİT TIRLARI davası olmuştur.

Ülke gündemine 1 Ocak 2014'te Hatay'ın Kırıkhan ilçesi ve 19 Ocak 2014'te Adana'nın Ceyhan ilçesinde Jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda Suriye’ye gitmekte olan tır’lar durdurulmuştu.

İddia!

MİT’E ait olduğu düşünülen tırların içinde askeri mühimmatın yasa dışı şeklinde Suriye’ye gönderilmesiydi.

Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu Kahramanmaraş’ta yemin ederek tırların Bayırbucak Türkmenlerine gittiğini, 2017 yılında eski MHP şimdi Ankara Ak Parti milletvekili Tuğrul Türkeş ise canlı TV yayınında yemin ederek tırların Bayırbucak Türkmenlerine gitmediğini söylemişti.

Konu Jandarma ekipleri ile olayı yayımlayan gazetecilerin başına patlamıştı. 30 Mayıs 2021 tarihinde olayların bizzat içinde bulunan Sedat Peker yayımladığı videosunda tırların içinde silah olduğunu ve El-Nusra’ya gittiğini ifşa etmişti. Fakat bu sefer iktidardan ve konuyla geçmişte ilgili açıklama yapan Davutoğlu ile Tuğrul Türkeş’ten çıt çıkmadı.

CHP lideri SADAT merkezine gitti içeri alınmayacağını bilmesine rağmen ve basına açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu “ SADAT bir paramiliter kurum. Yani işleri suikastçı, provokatör ve terörist yetiştirmek. Erdoğan kaçakları da ülkeye bu kafayla soktu. Başka ülkelerin camilerinde bu paramiliter kafayla namaz kılacaktı, ne oldu? 8 milyon sığınmacı Türkiye'nin cenaze namazını kılmaya çalışıyor. Erdoğan al şu paramiliter artıklarını, ne yaparsan yap. Seçim yaklaştıkça zulmünü artırma niyetindesin biliyorum. SADAT'tan da medet umuyorsan bil ki her türlü pisliğe karışmış bu zorbalardan zerre korkuyorsak namerdiz!” açıklamasında bulundu.

 İddialar doğruysa SADAT yüzünden Suriye ve Libya’da kaç masum öldü acaba?

CHP’nin 2013 yılında Beşşar Esad’a ekip gönderdi çatışmalar bitsin diye ama Türkmenlere sahip çıkan olmadı.

Şimdi iktidarın yumuşak karnı olarak görülen SADAT’IN kapısında açıklama yapmak pek inandırıcı olmasa gerek.

Hasılı olan gariplere oluyor bu dünyada.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FETÖ’CÜ basının Sedat Peker tahriki

Sedat Peker resti