FETÖ’CÜ basının Sedat Peker tahriki

Atilla Sağım...
 

FETÖ’CÜ basının Sedat Peker tahriki

Yurtdışından yayın yapan FETÖ’CÜ gazeteciler Sedat Peker’i hedef olarak iktidara karşı kışkırtma operasyonuna başladılar ama Peker hemen ” Gaz’a gelmem” paylaşımında bulundu.

Sedat Peker’in videolarına ara vermesiyle başlayan tartışmalar yurtdışına taştı ve FETÖ’CÜ kaçak gazeteciler farklı ülkelerden yaptıkları yayınlarla dün kol kola gezdikleri Erdoğan’a karşı en sert muhalefeti yapıyorlar.

Cevheri Güven, Adem Yavuz Aslan, Tarık Toros ve Said Sefa gibi isimlerin başını çektiği FETÖ basını Youtube’de kurduklar kanallarda izlenme oranları bakımından yandaş medyayı kısa zamanda geride bırakırken neredeyse her videonun yüz binden fazla izlenmesi ciddi izleyici kitlesine sahip olduklarının bir göstergesi.



İzlenme oranlarını analiz edecek olursak birincisi Türkiye’deki cemaat ve özellikle Ak Parti tabanı tarafından takip edildiklerini söyleyebiliriz. İkincisi ise gündeme aldıkları konularda ciddi manipülasyon yapmaları Hulusi Akar, Hakan Fidan ve 15 Temmuz konularında belgesel dahi yaparken FETÖ terör örgütü üyesi olmaktan yargılananların 15 Temmuz ile alakalı olmadıklarını anlatan yayınlar yapmayı da ihmal etmezken Balyoz ve Ergenekon davaları konusunda halen karşı taraf olmaya devam ediyorlar.

FET’CÜ basın Ak Parti lideri Erdoğan’a yönelik ne kadar yayın yaptıysa Sedat Peker kadar etkili olmadılar, şimdi taktik değiştirerek Peker’i bazı konularda kışkırtmaya çalışırken bir yandan sosyal medyada oldukça nazik cevaplar vermeye çalışıyorlar.

Sedat Peker hinli kurt bu tarz oyunlara gelecek kadar acemi değil, paylaşımlarda gündeme getirdiği konuları değerlendiren gazeteciler FETÖ’CÜ basında dahil devletin işleyişini bilmediklerinden ifşa edilen konuların sadece tarafları üzerinden muhalefet yapıyorlar.

Örneğin eski İran Cumhurbaşkanı Rafsancani’nin akrabasının Mersin serbest bölgeye bir konteynır dolusu kayıt dışı para getirmesi olayı bence muhalefet açısından bomba bir bilgiydi ama üzerine gitmediler. Bu ifşadan ne öğrendik?

ABD’nin Türkiye’deki serbest bölgelerdeki kara para trafiğini sıkı bir şekilde denetlediğini.

Peker, paranın korunması konusundaki teklife ne demişti “ABD ile aramızı bozar”. İşte asıl ifşa ve itiraf.

ABD başta SWIFT denilen uluslararası bir iletişim kanalıyla dünyadaki dolar trafiğini takip ettiği gibi aynı zamanda ülke içlerinde bankalar arası dolar trafiğini de kontrol altında tutuyor. Türk bankalarına ister kara para ister temiz para gelsin hangi yolla olursa olsun dolar cinsinden olduğunda bilin ki miktarı önemli değil ABD’nin haberi var. İşte Peker’in ifşasının altındaki gerçeklerden birisi bu olaydır, ABD Türkiye’de kimin kaç dolar’ı var hepsini biliyor ve sıkı takip ediyor.

ABD biliyor da Türk devleti bilmiyor mu?

Elbette biliyor bilmese İstanbul’da Ak Parti ve İyi Parti arasında yapılan gizli görüşmede neden beş yüze yakın kişiye dokunulmazlık istensin.

Bu dokunulmazlık neyin dokunulmazlığı?

Merkez bankasında dolarımız ama kamu ve özel bankalarında ve bankaların muhabir bankalarında Türklere ait milyarlarca dolar repoda yatıyor son Panama belgelerine bakarsanız.

Gelelim yazımızın ana konusuna, hem yurt içi muhalefet hem yurtdışı muhalefet umudunu Sedat Peker’e bağlamış durumda, istiyorlar ki armut düş ağzıma düş işin özünü araştıran yok.

Yılarca cezaevinde kitap okuduğunu söyleyen birinin aleni ifşa yapacağını sananlar tembellikte devamlı sınıfta kalan siyasilerdir. Yurtdışındaki FETÖ’CÜ basına gelince sizlerin öyle büyük günahları var ki sizler yüzünden cemaatçi olmadığı için masum o kadar çok gazeteci işsiz kaldı ki bunların vicdanen haklarını ödeyemezsiniz.

İktidara ne kadar saldırırsanız saldırın inandırıcı olamazsınız çünkü iktidarı putlaştıran yandaş medyayı oluşturan sizlerdiniz kendi yarattığınız canavar sizleri parçalıyor buradan kaçışınız yok.

 

Yorumlar

  1. Sadece gazetecimi bizler kendi işimiz gücümüzde iken 1 sabah khk ile atıldık alakamız olmadığı halda beraat ettiğimiz halde muhalefet bunlara da sessiz kaldı malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef yazının içeriği tamamen boş ve akıl mantık süzgecinden ziyade SP güzellemesi yapan bir hamaset destanı😊 asılnoltaya düşen sizssiniz

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sedat Peker resti

Sedat Peker SADAT Kılıçdaroğlu