Kırat’ın çiftesi pek oldu


 Atilla Sağım

Kırat’ın çiftesi pek oldu

Millet İttifakının liderlerinden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın cumhurbaşkanı adayı tarifi “Yavaş atın çiftesi pek olur” sözünü hatırlattı.

Millet ittifakının en genç ve sessiz 46 yaşındaki lideri DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ittifakın cumhurbaşkanı adayını tarif ederken “20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak” sözleri ittifakta soğuk duş etkisi yarattı. DP lideri Uysal sonrasında "Kast ettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır. Ortak bir yaşam inşası için 6’lı masa etrafında bir araya gelmiş partiler/liderler değildir" açıklamasında bulundu ama pek inandırıcı olmadı.

Peki, Gültekin Uysal’ın sözlerinin hedefindeki liderler kim olabilir?

Şüphesiz DEVA lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu. Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmalarında Uysal’ın gündeme taşıdığı sözlerde ciddi tartışılan konular arasında yer alıyordu bence hiç sürpriz değil.

Gültekin Uysal’ın açıklamaları karşılık buldu mu?

Hiç şüphesiz karşılık buldu, DEVA lideri Ali Babacan’a yönelik Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) öğrenciler Babacan’ı afişle protesto ettiler. Öğrenciler astıkları afişe “ 13 yıl AKP bakanı, 18 yıl AKP milletvekili, Özelleştirme şampiyonu ve saray işbirlikçisi” diye yazdılar. Geçtiğimiz akşam ise Babacan’ın sağ kolu olarak görülen DEVA Partisi Teşkilat Başkanı Sadullah Engin’in Tosyalı Holdinge yönelik İskenderun’da liman ve Demir-Çelik fabrikası alımında sağladığı siyasi imtiyaz 340 bin izlenmeyle gündem oldu.

Ak Partinin en sert muhalifi eski başbakan ve genel başkan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, fakat Ak Parti her muhalif lidere cevap verirken sadece Davutoğlu’na cevap vermiyor görmezden geliyor. Daha dün akşam Davutoğlu İstanbul’da İtiraz etmeseydim Başbakanlığım gitmezdi, itiraz etmeseydim benden sonraki Başbakan gibi bakanlar gibi milyarlarıma milyar katardım” açıklamasında bulundu. Fakat Davutoğluna eleştiri iktidardan değil birlikte yol yürüdükleri partilerin tabanlarından geliyor, 17-25 Aralık sonrasının detayları, Suriye politikası ve bombalı terör olaylarının perde arkası gibi konularda doyurucu cevap verememesi.

İYİ Parti MHP’nin devamı olarak algılanıyordu ama merkez sağ politikaya evirilerek kabuğunu kırmaya çalışırken DEVA ve Gelecek partileri Ak Partiden ne koparsa kardır mantığındalar ama anket sonuçları bu mantığın yanlış olduğunu gösteriyor.

Demirkırat veya Kırat’ın yeni süvarisi felsefi olarak yeşil ile kuraklığın mücadele merkezi Demokrat Partinin lideri Gültekin Uysal bu sözleri boşuna söylemiş olur mu?

Elbette hayır.

Kırat’ın çiftesi Millet İttifakına pek olur mu bilinmez ama bazı gerçekleri görmek için uyarıcı etkisi olabilir.

Bir kulis bilgisi bizden olsun, Gültekin Uysal’ın hedefinde sadece Babacan ve Davutoğlu yok, partisini merkeze taşımaya çalışan Akşner’de var.

Siyasette hiçbir şey göründüğü gibi değildir demişler ve çok doğru söylemişler.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FETÖ’CÜ basının Sedat Peker tahriki

Sedat Peker resti

Sedat Peker SADAT Kılıçdaroğlu